Over De Bosmantel

De Bosmantel is een tuinderij waar we op een zo natuurlijk mogelijke manier veel verschillende soorten groenten, fruit en bloemen telen. We doen dit volledig zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Op sommige punten gaan we dus nog verder dan bio, want we gebruiken ook geen biologisch gecertificeerde bestrijdingsmiddelen.

De manier waarop wij werken noemen we: Natuur-inclusief. Ofwel: In en met de natuur!

In onze boerderijwinkel vind je een veelzijdig assortiment met groenten, zuivel, fruit, brood en heel veel andere producten. Sommige van onze klanten komen helemaal niet meer in een supermarkt voor hun voeding.

De producten die we inkopen zijn biologisch of gelijkwaardig. De Bosmantel heeft zelf geen bio-keurmerk. Omdat wij alles wat we telen rechtstreeks aan de consument verkopen, hebben we dat label niet nodig om vertrouwen te krijgen: Wij kunnen het verhaal zelf vertellen!

Wij staan wel achter het bio-keurmerk. Wij beschouwen het bio-keurmerk als het enige echt zuivere keurmerk als je producten wil kopen zonder chemisch-synthetische middelen, zonder GMO, en als je een zo goed mogelijke keuze wil maken als het gaat om onder andere dierenwelzijn en natuur- en milieubescherming.

Johan Janse

Begin 2020 zijn we met De Bosmantel begonnen als nieuwe tuinderij! Ik ben opgegroeid tussen de akkers in Domburg (provincie Zeeland) en heb in de plantenveredeling vele jaren ervaring opgedaan met groentegewassen. Inmiddels vond ik het hoog tijd worden om in mijn dagelijks werk aan de slag te gaan met een andere, veel natuurlijkere manier van landbouw bedrijven. Dit zijn we nu aan het vormgeven bij De Bosmantel!

Hartelijk welkom!