Eerste planten van 2024 zijn weer binnen!

Tip: Bij ons is de Zaaiagenda van Diana’s mooie moestuin verkrijgbaar! Deze is super-praktisch, een aanrader!

Opmerkingen:

– De groenteplanten zijn niet biologisch gecertificeerd; wel onbespoten: Dus geen chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen.
– Alle plantjes gaan per stuk; er is geen geen minimale afname!
– De meeste fruitbomen en -struiken zijn niet bio. We hebben echter een goede bio leverancier gevonden, waardoor we het biologische aanbod geleidelijk kunnen

Meer informatie

Onze plantenkweker waar wij inkopen is niet biologisch gecertificeerd. Met ingang van voorjaar 2022 zijn zij echter voor de bestrijding van ziekten en plagen volledig overgegaan op middelen die in de biologische teelt zijn toegelaten. Dat betekent dat er geen chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen meer worden gebruikt.

Voor alles wat wij bij De Bosmantel zelf opkweken en telen wordt biologisch uitgangsmateriaal gebruikt, of bij hoge uitzondering gangbaar geteeld zaad.

De hierboven genoemde lijst van plantensoorten die wij verkopen wordt zoveel mogelijk dagelijks of in ieder geval wekelijks bijgehouden met de actuele voorraad. Ook vullen wij onze voorraad regelmatig aan. Zo is de kans zo klein mogelijk dat u mis grijpt!

Bij de plantenverkoop geven wij speciale aandacht aan oude of juist nieuwe soorten en rassen, rassen geselecteerd voor de biologische teelt, en rassen met smaak!

Wij leveren ook biologische potgrond, tuinaarde en bemesting van Bio Kultura, en natuur-groencompost van Puur NL.

Bij De Bosmantel verkopen wij in de regel alleen planten van voedselgewassen, geen sierplanten.