Algemene Voorwaarden groentepakketten van De Bosmantel te Andijk

De Bosmantel

Bij het afsluiten van een abonnement voor een wekelijks groentepakket van De Bosmantel gaat u als abonnee akkoord met de volgende voorwaarden:

Periode –

Een groente abonnement bij De Bosmantel wordt afgesloten voor een periode:

  • 4 aaneengesloten weken (proefabonnement)
  • 10 aaneengesloten weken
  • 33 aaneengesloten weken (seizoen abonnement)
  • 52 aaneengesloten weken (jaar abonnement)

Na het afsluiten en het betalen van het abonnement heeft u tijdens de abonnementsperiode het recht op de afname van een wekelijks groentepakket, voor het aantal personen dat bij het afsluiten van het abonnement overeengekomen is.

Inhoud pakketten –

De inhoud van de pakketten, voor wat betreft de soorten groenten, wordt bepaald door De Bosmantel, afgestemd op wat er oogstklaar is op de tuin of beschikbaar bij de partij waarvan we inkopen. Dit is mede afhankelijk van de seizoenen. We streven ernaar om wekelijks zoveel mogelijk te variëren met verschillende soorten groenten om voldoende diversiteit in de pakketten te krijgen. – Het is niet mogelijk om groenten om te wisselen bij het afhalen van uw pakket.

Om het interessant voor u te houden leveren we in elk groentepakket een nieuw recept. Zo kunt u elke week iets anders eten wanneer er dezelfde groente in het pakket zit. We staan uiteraard open voor uw reacties, we horen graag welke groenten in de smaak vallen en welke minder, zodat we u altijd zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn! – In het geval dat u allergisch bent voor bepaalde groenten, dan kunt u dit aangeven bij het afsluiten van het abonnement. Wij zullen dan kijken of het mogelijk is hier rekening mee te houden.

Een groentepakket zal, afhankelijk van het aantal personen dat u opgegeven heeft, iedere week het volgende bevatten:

1 persoonspakket:

  • 4 éénpersoonsporties hoofdgroenten, geschikt voor vier maaltijden;
  • 2 tot 3 soorten bijgroenten.

2 persoonspakket:

  • 4 tweepersoonsporties hoofdgroenten, geschikt voor vier maaltijden;
  • 2 tot 3 soorten bijgroenten.

4 persoonspakket:

  • 4 vierpersoonsporties hoofdgroenten, geschikt voor vier maaltijden;
  • 3 tot 4 soorten bijgroenten.

Betaling –

Voor de groenteabonnementen zijn voor 2022 de volgende prijzen vastgesteld (prijzen zijn inclusief 9% BTW):

1 persoons groenteabonnement: € 10,- per week

2 persoons groenteabonnement: € 15,- per week

4 persoons groenteabonnement: € 27,12 per week

Het totaalbedrag van het abonnement wordt in één keer vooraf betaald via iDeal in de webshop of betaling in de boerderijwinkel.

Afhalen of bezorgen –

U heeft altijd de optie om uw groentepakket op zelf op te halen in onze winkel in Andijk.

Bij het afsluiten van het groenteabonnement kunt u aangeven op welk adres u het pakket iedere week wilt laten bezorgen voor een kleine vergoeding van € 5,- per week. Hiermee verrekenen wij de brandstof en natuurlijk het loon van de bezorger. Gratis bezorgen zou ook een optie zijn, maar dan moeten we de kosten doorberekenen in de producten in onze webshop, waardoor u dan vaak duurder uit bent.

Thuisbezorgen kan alleen voor de inwoners van de plaatsen: Hoorn, Blokker en Zwaag. Voor het thuisbezorgen van uw groentepakket brengen wij per week € 5,- in rekening.

Bezorgen en afwezigheid –

Als u voor bezorgen hebt gekozen, dient u er zelf voor te zorgen dat we het pakket op het afgesproken moment bij u thuis af kunnen leveren. Mocht het afleveren niet lukken, omdat u bijvoorbeeld niet thuis bent, dan nemen wij het pakket mee terug en kunt u het ophalen in onze winkel. 

Als u hebt aangegeven dat het pakket bij de buren afgeleverd mag worden als u niet thuis bent, dan draagt De Bosmantel vanaf het moment van afleveren geen risico meer voor het pakket. Dit geldt ook als we het pakket bijvoorbeeld onder een afdak mogen plaatsen.

Vakanties en afwezigheid

Ook bij uw afwezigheid tijdens vakanties loopt uw abonnement gewoon door. We geven u de tip om uw pakket tijdens uw afwezigheid aan familie, vrienden of buren te verkopen of cadeau te doen.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om uw groentepakket af te halen en u laat dat door iemand anders doen, dan stellen wij het zeer op prijs als u dat van tevoren doorgeeft bij uw afhaalpunt; zo komen we niet voor verrassingen te staan.

Annuleren en opzegtermijn –

Het abonnement dat u afsluit geldt voor één jaar en wordt aan het einde van het abonnementsjaar automatisch met één jaar verlengd. Wilt u toch uw abonnement stopzetten, dan moet dit vóór 1 februari. Wij zullen u begin januari een e-mail sturen om u hieraan te herinneren.

Het is in principe niet mogelijk om uw abonnement gedurende de looptijd stop te zetten. Mocht u dit om een bijzondere reden toch willen of moeten doen, dan zal De Bosmantel samen met u een oplossing proberen te zoeken, bijvoorbeeld door het abonnement aan een nieuwe klant over te dragen.

Heeft u vragen, laat het ons dan weten. We houden ons aanbevolen voor suggesties en tips!

Herkomst van de producten

De Bosmantel teelt puur natuur, dus zonder chemische middelen, en natuur-inclusief. Bovendien gaan wij in 2021 een Skal-licentie aanvragen voor gecertificeerde biologische teelt. Het grootste deel van het jaar zijn alle of nagenoeg alle geleverde groenten van de eigen teelt De Bosmantel. Met name in het winterseizoen kunnen de pakketten ook een aandeel groenten van derden bevatten. Deze groenten worden altijd ingekocht via de biologische regionale groothandel De Almershof.

Wij kopen nooit groenten in van buiten Nederland, en alle ingekochte groenten zijn biologisch geteeld.

Deze algemene voorwaarden zijn opgesteld voor de groenteabonnementen van De Bosmantel en gelden met ingang van de bestelling voor alle abonnementen die tijdens de geldigheidsduur van deze voorwaarden zijn afgesloten voor het leveringsseizoen 2021.

De Bosmantel |  Algemene voorwaarden groenteabonnementen 2021 | 1 december 2021

Johan Janse & Daevy van der Spoel

info@bosmantel.nl

www.bosmantel.nl